De missie van a.s.r. Inkomen: iedereen inzetbaar en verzekerd

0

In een economie waar gebrek aan personeel een structureel probleem is geworden, moet de ondernemer geholpen worden bij het vergroten van de inzetbaarheid van medewerkers. Dat is precies waar het inkomensbedrijf van a.s.r. de pijlen op richt vanuit de missie: Iedereen inzetbaar en verzekerd.

“Duurzame inzetbaarheid is de nieuwe adviesmarkt”

De inkomensverzekeraar gaat nog breder investeren in de inzetbaarheid van medewerkers bij bedrijven met een inkomens- of verzuimoplossing. Die stap kan a.s.r. maken omdat het de primaire processen op orde heeft, waardoor de ondernemer meer tijd kan investeren in goed werkgeverschap. Frank Hilhorst (rechts) is Projectmanager en Accountmanager Inkomen. Zijn werk binnen a.s.r. is erop gericht om zo veel mogelijk administratie bij de ondernemer weg te nemen door deze werkzaamheden te automatiseren. “Elk proces dat geautomatiseerd kan worden, geeft een ondernemer meer tijd om te ondernemen”, aldus Hilhorst.

Verdere digitalisering

In die zin ziet hij de krapte op de arbeidsmarkt als een aanjager voor verdere digitalisering. “Ondernemers hebben steeds minder tijd en willen aan administratieve taken zo min mogelijk van die schaarse tijd kwijt zijn. Bij a.s.r. investeren we daarom al langere tijd vergaand in het automatiseren van de processen. Digitaal ondernemersgemak creëren we door informatie die al ergens staat automatisch op te halen en zo dubbele invoer van dezelfde gegevens binnen een proces te elimineren. Zo heeft a.s.r. een salariskoppeling ontwikkeld waarbij de verzekeringsadministratie van de verzekeraar alle mutaties maandelijks volledig automatisch ophaalt uit het salarissysteem van de werkgever. De accountant zet die gratis koppeling in het werkgeversportaal aan en de werkgever met een inkomensverzekering bij a.s.r. hoeft vervolgens niets meer te doen rond het aan- en afmelden van werknemers, salarisaanpassingen en wijzigingen van medewerkersgegevens.”

Zekerheid

“Met die koppeling maximaliseren we voor de ondernemer ook de zekerheid dat elke medewerker verzekerd is. Als a.s.r. beloven we de ondernemer dat, mocht er in dat proces toch iets fout gaan, dan is er voor die medewerker toch dekking op de verzuim- en inkomensverzekering”, aldus Joost Keizer (links), Specialist Vitaliteit & Duurzame Inzetbaarheid bij a.s.r. “Bij een schade keren we altijd de juiste bedragen uit en komt een na-verrekening niet voor. Het verzekeringssysteem beschikt tenslotte via de salariskoppeling over de meest actuele gegevens. Daarin loopt a.s.r. echt voorop in de markt. Nu we veel salarisverwerkers met succes hebben gekoppeld, hebben we ook de volgende stap gezet en dat is een koppeling creëren tussen onze verzekeringsadministratie en arbodiensten. Daarmee gaan we ook de ziekmeldingprocedure geheel digitaal uitwisselen. Eén handeling van de werkgever brengt dan het gehele proces automatisch op gang. Wel altijd volgens het principe: digitaal waar het kan en persoonlijk waar dat nodig is.”

Lees hier het hele interview met Frank Hilhorst en Joost Keizer in de nieuwste e-InFinance

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.