De Hypotheker start samenwerking met Nationale Waarborg

0

Alle 180 vestigingen van De Hypotheker kunnen vanaf vandaag gebruik maken van een speciaal arrangement voor het aanvragen van bankgaranties voor bestaande bouw en nieuwbouw via Nationale Waarborg.

Nationale Waarborg stelt bankgaranties voor finaal akkoord voor particulier onroerend goed binnen een werkdag na aanvraag. Alle vestigingen van De Hypotheker kunnen via een online portaal digitaal de bankgaranties aanvragen. Vervolgens worden deze garanties digitaal ondertekend door hun klanten. Direct na de acceptatie van de bankgarantieaanvraag levert Nationale Waarborg de bankgarantie via de beveiligde omgeving aan het Notarisnet voor het notariskantoor waar de aktes passeren. Klanten van De Hypotheker betalen de bankgarantienota pas bij passeren.

Verzekerde Bankgarantie

De vestigingen van De Hypotheker kunnen voor hun klanten ook kiezen voor de Verzekerde Bankgarantie. Deze variant is bedoeld voor situaties waarin de ontbindende voorwaarden zijn verlopen, maar er geen hypotheek tot stand komt door ziekte, overlijden, echtscheiding of onvrijwillige werkloosheid. Als in deze situatie gekozen is voor de verzekerde variant, vervalt het regres op de klant.

Marktleider

Nationale Waarborg is verheugd dat de grootste intermediaire keten van Nederland met haar gaat samenwerken. Antoinette Kalkman (foto), lid van de directie van Nationale Waarborg: “Wij zijn sinds jaren marktleider op het gebied van verstrekken van bankgaranties voor particulier onroerend goed, maar de grootste intermediaire keten van Nederland ontbrak nog in de rij van samenwerkingspartners. Dat de Hypotheker nu met ons wenst samen te werken, is een kroon op het werk van ons team.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.