De Hypotheker start pilot brondata-acceptatie

0

Begin dit jaar is De Hypotheker gestart met de implementatie van het ophalen van brondata via Ockto. Nu start de franchiseketen samen met Argenta en Aegon een pilot waarin de klant het gemak en de snelheid van gevalideerde data zal ervaren rondom het aanvragen van zijn hypotheek.

In de pilot – waarvan de aankondiging al in februari werd gedaan – kunnen klanten zelf documenten voor een hypotheekaanvraag verzamelen via de app van Ockto. De documenten worden via de app rechtstreeks bij de bron opgevraagd. Na toestemming door de klant worden de benodigde documenten doorgestuurd naar een adviseur van De Hypotheker. Met deze gevalideerde data kan de hypotheekadviseur zijn klanten in een eerder stadium zekerheid bieden over de hypotheekaanvraag, omdat de deelnemende geldverstrekkers Argenta en Aegon op basis van de gevalideerde data direct kunnen accepteren. Binnen de pilot geeft de klant deze geldverstrekkers toestemming om het UWV verzekeringsbericht op te vragen om het inkomen vast te stellen. Op termijn verwacht De Hypotheker ook andere documenten en data op deze wijze te kunnen ontsluiten.

Eerste kantoren van start

Doel van de pilot is om het proces op basis van ervaringen van klanten en hypotheekadviseurs verder te optimaliseren. In de komende tijd worden klanten van De Hypotheker in Zeist, Houten, Utrecht (St. Jacobsstraat) en Soest uitgenodigd om aan de pilot deel te nemen. Later worden er meer vestigingen aan de pilot toegevoegd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.