De Hypotheker biedt alle klanten Ockto-app aan

0

Alle klanten van De Hypotheker kunnen vanaf vandaag de Ockto-app gebruiken. Daarmee kunnen zij via verschillende overheidsportalen zelf alle benodigde documenten voor een hypotheekaanvraag ophalen en verzamelen. Daarmee wordt bronontsluiting de nieuwe standaard voor het aanleveren van gegevens.

Met de introductie van de Ockto-app bood De Hypotheker een deel van haar klanten al sinds 2019 de mogelijkheid om documenten die nodig zijn voor de acceptatie van de hypotheekaanvraag, digitaal te verzamelen. Doordat al deze data via één digitaal loket worden ontsloten, zijn deze in één keer volledig beschikbaar, waardoor klanten eerder zekerheid krijgen over hun hypotheekaanvraag. Doordat alle digitale gegevens al zijn gevalideerd, kan de geldverstrekker de actuele en correcte documenten bovendien direct accepteren.

Uitbreiding naar alle klanten

Nu breidt De Hypotheker deze dienstverlening uit naar al haar klanten, waardoor de Ockto-app de nieuwe standaard is voor het aanleveren van de benodigde hypotheekgegevens. Het enige wat klanten hoeven te doen, is de app downloaden, waarna zij worden gevraagd een QR-code te scannen in de Mijn Hypotheker-omgeving. Vervolgens wordt klanten stap voor stap meegenomen door de app. Per overheidsbron worden zij gevraagd met hun DigiD in te loggen om de documenten te ontsluiten.

Minder invoeren

Alle benodigde informatie wordt opgehaald bij overheidsportalen als MijnOverheid, het UWV, Mijn Belastingdienst en Mijn Pensioenoverzicht. De documenten worden vervolgens via Mijn Hypotheker direct in het systeem geplaatst. Daarnaast worden gegevens – zoals personalia, inkomens- en pensioengegevens – zo veel mogelijk automatisch ingevuld.

Alle documenten worden opgeslagen in de Ockto Brondata Service, een beveiligde database waar geldverstrekkers toegang tot kunnen krijgen voor het accepteren van de hypotheekaanvraag. “Hiermee beschikken klanten over de zekerheid dat alle data veilig worden verzameld en niet worden opgeslagen. Ockto versleutelt persoonlijke informatie, waardoor alleen de partij die toestemming heeft informatie kan inzien”, aldus De Hypotheker.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.