De Hypotheker aan de slag met Ockto-app

0

De Hypotheker start vandaag met het gebruik van de Ockto-app. Met deze app kunnen klanten zelf de documenten die nodig zijn voor een hypotheekaanvraag via verschillende online bronnen verzamelen.

Uit een peiling van de hypotheekketen blijkt dat bijna twee derde van de potentiële huizenkopers positief staat tegenover het digitaal verzamelen van financiële gegevens via een app. “Belangrijkste reden hiervoor is het besparen van tijd en het versnellen van de hypotheekaanvraag. Ook het feit dat veel mensen niet weten waar alle benodigde documenten te vinden zijn, is reden om de app te gebruiken. Vanaf nu kunnen starters die hun hypotheektraject grotendeels zelf online doorlopen gebruikmaken van de app. Bovendien kunnen zowel klanten als adviseurs er – door gebruik te maken van de Ockto-app – altijd zeker van zijn dat alle gegevens actueel en correct zijn”, aldus Menno Luiten (foto), commercieel directeur van De Hypotheker.

Digitaal verzamelen

Na een pilot bij een aantal vestigingen wordt de Ockto-app vanaf vandaag standaard gebruikt in de dienstverlening. Luiten:“Met de introductie van de Ockto-app bieden we onze klanten de mogelijkheid om documenten die nodig zijn voor het hypotheekdossier digitaal te verzamelen. Het enige wat zij hoeven te doen, is de app downloaden en via DigiD inloggen. Klanten halen de benodigde informatie eenvoudig en veilig op bij verschillende overheidsportalen, zoals MijnOverheid en het UWV. De documenten die klanten met de app hebben verzameld, worden via Mijn Hypotheker direct in het systeem geplaatst. Ook worden deze gegevens zo veel mogelijk automatisch ingevuld. De documenten, die direct bij de bron worden opgehaald, zijn hierdoor altijd actueel en correct.”

Eerder stadium

“Na toestemming van de klant worden de documenten doorgestuurd naar een adviseur van ons”, aldus Luiten. “Bijkomend voordeel is dat een hypotheekadviseur door de gevalideerde data in een eerder stadium zekerheid kan bieden over de hypotheekaanvraag. Voor aanvragen bij Argenta, Aegon, bijBouwe en Allianz kunnen de ontsloten brondata met toestemming van de klant ook door deze geldverstrekkers worden opgevraagd. Op basis hiervan kan een aanvraag bij deze geldverstrekkers vrijwel direct worden geaccepteerd.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.