De hypotheek is een ‘online bulkproduct’

0

Op het nieuwsplatform Z24 schrijft adviseur Paul van der Kwast dat de hypotheek tegenwoordig een bulkproduct is dat je meestal het beste online kunt afsluiten. “Voor de meeste mensen zou een hypotheekaanvraag een fluitje van een cent moeten zijn, waarvoor je geen dure adviseur nodig hebt.”

Van der Kwast geeft vervolgens vier redenen waarom het online sluiten van een hypotheek meestal een prima idee is. Zo stelt hij onder meer dat de huizenkoper bij het aanvragen van een online-hypotheek waarschijnlijk veel bewuster bezig is met het proces, dan wanneer hij alles uitbesteedt. Hierdoor blijft er ook meer van de verkregen informatie hangen bij de aanvrager, denkt hij.

Bij een adviseur gebeurt volgens hem juist het tegenovergestelde: “Mensen die op het punt staan een huis te kopen, zijn vaak niet voor rede vatbaar. Zij willen koste wat kost het huis hebben. Wat een adviseur zegt, gaat erin als Gods woord bij een ouderling. Maar of er veel beklijft?”

Toch niet voor iedereen

Van der Kwast benoemt uiteindelijk ook enkele uitzonderingen voor wie het online afsluiten van een hypotheek geen fluitje van een cent is, en een hypotheekadviseur broodnodig blijft. Dat zijn volgens hem de mensen die online niet zo handig zijn, maar ook kopers die op basis van alleen de harde cijfers misschien niet in aanmerking komen voor een lening.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.