De groene trein maakt vaart

0

De branche heeft het afgelopen jaar weer een behoorlijke inhaalslag gemaakt op het vlak van woningverduurzaming. Aan de trein met koplopers worden steeds meer wagons gekoppeld en soms weet een aanbieder te verrassen met een vanaf het zijspoor ingerangeerde eerste wagon of zelfs een richting bepalende locomotief.

‘In toenemende mate is het de financieel adviseur die te hulp schiet’

Auteur: Alex Klein, hoofdredacteur InFinance

InFinance schreef dit jaar over tal van initiatieven, producten en diensten waarmee aanbieders de gebouwde leefomgeving groen kleuren. De een wat meer buiten de veilige lijntjes dan de ander.

De groene trein maakt intussen meer vaart, maar een energieneutraal ticket is nog niet te boeken. Daarvoor moet eerst nog een aantal aangekoppelde diesellocomotieven uitgerangeerd worden. Over het groeiende aantal passagiers is men wel tevreden. Hoewel het toch nog vooral de banken voor de lagere klassen zijn, die een hoge bezettingsgraad kennen. Veel passagiers uit de hogere klassen willen wel instappen, maar vinden de afstand tussen perron en trein te groot om veilig op de rijdende trein te stappen. Ze wachten op hulp van de overheid, maar krijgen die vanuit onverwachte hoek.

Actief beheer

In toenemende mate is het de financieel adviseur die hen te hulp schiet. Een groot aantal heeft jarenlang op een ander spoor gereden, maar steeds vaker zien we deze ‘oude bekenden’ elkaar weer ontmoeten op een van de perrons. Met een uitgestoken hand helpt de financieel adviseur nieuwe passagiers en oude bekenden de groene trein in. Samen op weg naar een toekomstbestendige, comfortabele, duurzame woonomgeving én een lagere energierekening. Een goed bereden spoor is als oude liefde, het roest niet.

Zorg dat je de aansluiting niet mist

Sta jij al in de deuropening van de treincoupé om je nieuwe en bestaande klanten aan boord te helpen? Elke keer als er een diesellocomotief uitgerangeerd wordt, gaat de groene trein een stukje harder rijden. Laat de afstand tussen perron en treincoupé ook voor jouw klanten niet te groot worden. Anders mis je zelf de aansluiting.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Alex Klein

Alex Klein is hoofdredacteur van InFinance, een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners.