De Goudse neemt belang in Midglas en De Glaslijn

0

De Goudse Verzekeringen neemt een belang van 35% in glasverzekeraar Midglas. Dit bedrijf is, met een omzet van 16 miljoen euro (2022) marktleider in deze niche. Naast de verzekeraar maakt ook facilitair dienstverlener De Glaslijn, met een omzet van 11 miljoen euro (2022), onderdeel uit van de beoogde transactie. De voorgenomen participatie in dit bedrijf bedraagt eveneens 35%.

“De participatie is een waardevolle aanvulling op onze strategie”, zegt Geert Bouwmeester (foto), bestuursvoorzitter van De Goudse. “Midglas is een gespecialiseerde nicheverzekeraar in een segment dat heel goed aansluit bij onze core business. De combinatie met de propositie van schaderegisseur De Glaslijn, die ook als zelfstandige dienstverlening in de markt wordt aangeboden, is daarnaast van belangrijke meerwaarde.”

Transformatie

Midglas glasverzekeraar heeft de afgelopen zes jaar een transformatie doorgemaakt van verzekeraar tot een bedrijf waar steeds meer de focus ligt op directherstel. Dit, in combinatie met de strategische keuze om onderscheidend te zijn op kwaliteit in plaats van prijs, heeft geleid tot een forse groei van omzet en resultaat. Midglas is daarmee uitgegroeid tot marktleider in de nichemarkt van glasverzekeringen. Het productaanbod richt zich op een brede klantengroep: van woningcorporaties tot mkb-bedrijven, woonhuizen en specifieke opstallen. Distributie vindt plaats via het volmachtkanaal en onafhankelijke adviseurs.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.