De Goudse neemt belang in Anker

0

De Goudse en Anker Insurance gaan nauwer samenwerken. De basis voor de samenwerking wordt gevormd door een aandelenparticipatie van De Goudse in Anker Insurance van 30%. De activiteiten van de Groningse verzekeraar zijn Crew Insurance, Travel Insurance en Rechtsbijstand.

De Goudse ziet met name raakvlakken tussen haar expat- en inkomensverzekeringen en de crew- en reisverzekeringen van Anker Insurance. De komende jaren gaan beide partijen werken aan de verdere invulling van een structurele samenwerking, gericht op wederzijdse versterking. Anker Insurance zal haar zelfstandigheid ook in de toekomst behouden.Anker Insurance heeft een bruto premieomzet van circa 18 miljoen euro en een solvabiliteitsratio van 242% (2018).

Anker onderdelen

Anker Crew Insurance verzekert wereldwijd bemanningsleden in dienst van maritieme werkgevers met oplossingen bij ziekte, ongevallen, arbeidsongeschiktheid en overlijden. Daarnaast staat dit label de werkgever bij op gebieden als re-integratie, verzuimpreventie en geautomatiseerde gegevensverwerking. Anker Travel Insurance is de verzekeraar achter de internationale (studenten) reisverzekeringen van Swisscare. De juridische specialisten van Anker Rechtsbijstand tot slot bieden Nederlandse particulieren, zzp’ers en ondernemers op basis van een rechtsbijstandverzekering juridische hulp bij problemen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.