De Goudse koopt Leidsche Verzekering

0

De Leidsche Verzekering Maatschappij wordt onderdeel van De Goudse. De verzekeraar heeft hiertoe overeenstemming bereikt met de huidige eigenaar Reinsurance Group of America (RGA). De Leidsche was sinds 2013 onderdeel van RGA.

Geert Bouwmeester (foto), bestuursvoorzitter van De Goudse. “In 2018 hebben wij onze Nieuw Leven Strategie geïntroduceerd, met focus op zowel de ontwikkeling van nieuwe producten als het aankopen van levenportefeuilles en -bedrijven die passen bij onze strategie. In dit kader hebben we eind 2019 ook een portefeuille overgenomen van BNP Cardif.” De positie van de Leidsche op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen en unit linked lijfrenteproducten vormt een belangrijke aanvulling voor De Goudse.

De technische voorzieningen van Leidsche hadden eind 2019 een omvang van ongeveer 0,5 miljard euro. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank en de Bermuda Monetary Authority en afronding van het adviestraject met de ondernemingsraad van De Goudse.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.