De Goudse gastheer ALS Financieel Diner 2024

0

Met de tweede editie van het ALS Financieel Diner op donderdag 7 november, zet de financiële branche zich ook in 2024 weer in voor Stichting ALS Nederland. De Goudse Verzekeringen is dit jaar gastheer en stelt geheel belangeloos de eigen keuken en het bedrijfsrestaurant met 250 zitplaatsen ter beschikking.

‘We ervaren van dichtbij hoe oneerlijk deze ziekte is’

Stichting ALS Nederland organiseert het jaarlijks terugkerende fundraising diner samen met directie en vertegenwoordigers van Dazure, Nationale Waarborg en Zeevat Hypotheken & Verzekeringen. Het ALS Financieel Diner is een diner voor financials, georganiseerd door financials en 100% voor Stichting ALS. Er zijn dit jaar 250 plekken aan tafel te reserveren.

In de keuken staat ook dit jaar weer een complete brigade van financials, die onder begeleiding van de beroemde chef Ramon Beuk het diner overdag voorbereiden en s ’avonds uitserveren. Binnenkort zal het sponsoroverzicht met alle mogelijkheden bekend gemaakt worden, maar reserveren van een stoel, tafel of een plek in de keuken is nu al mogelijk via financieeldiner@als.nl of per telefoon bij Indra Frishert (06-28641792) of Antoinette Kalkman (06-20836907).

Gastheer De Goudse Verzekeringen

De Goudse Verzekeringen is deze keer de gastheer en niet zonder reden. Bestuursvoorzitter Geert Bouwmeester (foto): “In 2023 zijn wij hard getroffen door de diagnose ALS bij onze directeur Leo Remijn van de Zeeuwse Verzekeringen. We ervaren daardoor van dichtbij hoe oneerlijk deze ziekte is. Daar moet een eind aan komen.

Het is voor De Goudse daarom een grote eer dat wij dit jaar tijdens de viering van ons 100-jarig bestaan de kans krijgen om gastheer te zijn van dit mooie initiatief. We gaan voor een recordopbrengst.”

Geen tijd te verliezen

ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een dodelijke zenuw/spierziekte waarbij de spieren één voor één uitvallen. In Nederland krijgt één op de vierhonderd mensen de diagnose ALS. Er is nog geen kans op overleven en de levensverwachting na diagnose is drie tot vijf jaar. Limore Noach, directeur Stichting ALS Nederland: “Het ALS Financieel Diner op 31 oktober 2023 bij gastheer de Volksbank was een overweldigend succes. Met een opbrengst van ruim 215.000 euro kan opnieuw geïnvesteerd worden in wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en een behandeling van de ziekte. In Nederland en wereldwijd worden op dat vlak vorderingen gemaakt. De oplossing komt dichterbij. Er is geen tijd te verliezen.”

Nieuwe datum

Het ALS Financieel Diner wordt gehouden op donderdag 7 november 2024. De eerder aangekondigde datum (31 oktober) is bij nader inzien niet geschikt omdat deze valt in de herfstvakantie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.