De eigenwoningregeling simpel uitgelegd

0

Eerder stelde Rob Timmermans al vast dat wijzigingen de eigenwoningregeling verre van begrijpelijker of beter uitvoerbaar hebben gemaakt. Daarom heeft Impact een handig stroomschema gemaakt, waarin deze complexe materie voor partnersituaties op een overzichtelijke wijze wordt weergegeven.

In het stroomschema van Impact Opleiding & Training zijn de belangrijkste uitgangspunten in de wettelijke regeling uiteengezet die per 1 januari 2022 bij partners van kracht zijn en wordt door middel van voetnoten bij de verschillende onderdelen een extra toelichting gegeven. Daarnaast wordt per partnerrelatie een overzicht gegeven van de verschillende adviesmogelijkheden.

Geeft overzicht

“Een juiste fiscale samenstelling van de hypotheekschuld is een onmisbaar onderdeel van een integraal en gedegen financieel advies. Door het volgen van dit stroomschema houd je overzicht in de enorme hoeveelheid wet- en regelgeving met betrekking tot de eigen woning en kun je je klanten op gestructureerde wijze en met een vertrouwd gevoel blijven adviseren”, aldus Timmermans.

Lees hier zonder inlog gratis het hele artikel in de nieuwe digitale InFinance en download het Impact stroomschema eigenwoningregeling.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.