De combinatie ORV en huurder is nog geen vanzelfsprekendheid

0

In april van dit jaar bracht Scildon een overlijdensrisicoverzekering voor huurders op de markt. Met een oververhitte huurdersmarkt geen overbodige luxe, blijkt uit een gesprek met Ingrid Oudhuis (in het midden met de award), directeur Businessline Particulier, bij Scildon. “De financiële impact van een overlijden is bij huurders minimaal net zo groot als bij kopers.”

Trots waren ze bij Scildon toen duidelijk werd dat ze met de Huurverzekering de Gouden Lotus Award in de categorie ‘Meest Innovatieve verzekeringsproduct’ hadden gewonnen. Het innovatieve van de Scildon Huurverzekering zit misschien niet zozeer alleen in het product zelf, maar des te meer in het ontstaan ervan en de daaropvolgende ontwikkel- en implementatiefase.

Lockdown

Het is begin 2021 en Nederland leeft nog steeds van lockdown naar lockdown, thuiswerken is de norm. In een poging om op afstand wat reuring en saamhorigheid op de werkvloer te brengen start Oudhuis een innovatietraject. Zelf heeft ze midden in coronatijd de overstap van Vivat naar Scildon gemaakt. Daar is ze sinds 1 juni 2020 verantwoordelijk voor de productpijlers overlijdensrisico- en beleggingsverzekeringen. Bij Scildon verliep haar kennismaking noodgedwongen deels op afstand.

Innovatieve ideeën

Oudhuis: “Na een tijdje merkte ik bij mijzelf en de thuiswerkende medewerkers een stijgende behoefte om weer samen dingen op te pakken. We hebben toen een platform ingericht waar iedereen innovatieve ideeën kon indienen. Een door medewerkers gevormde jury koos hieruit tien ideeën die in stemming werden gebracht bij het voltallige werknemersbestand van Scildon. Het mooie aan zo’n brede groep stemmers is dat er vanuit verschillende invalshoeken naar een idee wordt gekeken. De indieners van de vijf ideeën met de meeste stemmen mochten vervolgens in een Dragon’s Den-achtige setting een pitch doen. Dat vond in een hybride vorm hier op kantoor plaats. Twee ideeën haalden in deze slotfase de eindstreep en een daarvan was de Huurverzekering. Het idee voor dit product komt dus echt uit de eigen organisatie. Van medewerkers die vinden dat zo’n product er moest komen bij Scildon. Ook dat is innovatie.”

Lees hier het hele interview in de e-InFinance Special Gouden Lotus Awards 2022

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.