Dazure Risico Planner AO/WW/ORV

0

Met de nieuwe Risico Planner van Dazure kunnen financieel adviseurs het scenario van arbeidsongeschiktheid (AO), werkloosheid (WW) en overlijdensrisico (ORV) berekenen en gelijk het product aanvragen voor klanten.

In de Risico Planner zijn meer dan 80 CAO-regelingen ingebouwd. Na het ‘aanvinken’ van de betreffende CAO krijgt de adviseur alle informatie op zijn beeldscherm te zien. Het onderdeel overlijdensrisico wordt in de tool gesplitst in ‘ benodigd voor de hypotheek’ en ‘benodigd voor de nabestaanden‘. Hierbij wordt gebruik gemaakt van data uit het recente onderzoek ‘Nibud Overlijdensschade’. De tool maakt daarnaast standaard vier scenarioberekeningen van arbeidsongeschiktheid. Dit is inclusief een persoonsgebonden kansberekening op basis van de hoogte van het inkomen, de werkkring, de leeftijd en actuele WIA instroomcijfers.

Inventariseren en afsluiten

Volgens productontwikkelaar Hans Hertroijs weet de adviseur met de nieuwe Risico Planner binnen 60 seconden precies waar de risico’s op het gebied van AO/WW en ORV zitten voor zijn klant. “Alle scenario’s zijn hierbij standaard uitgewerkt op basis van de meest recente Nibud onderzoeksnormen. Binnen no-time kan een (PDF) adviesrapport worden gegenereerd in begrijpelijke taal. Met een druk op de knop kun je vervolgens de risico’s verzekeren. Je hoeft dus niet meer ‘terug’ naar je adviespakket om de verzekeringen opnieuw in te voeren en aan te vragen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.