Dazure lanceert AOV met netto-uitkering

0

Arbeidsongeschiktheid is een heel reëel scenario voor huizenbezitters. Daarom lanceert Dazure de GoedIdee Inkomensbeschermer. Volgens de verzekeraar de eerste arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) die wel aansluit bij alle verschillende AO scenario’s met een netto-uitkering.

“We hebben gezien dat het risico op arbeidsongeschiktheid zo groot is, dat we er een goede oplossing voor wilden ontwikkelen”, zegt commercieel directeur Indra Frishert (foto). “Het afsluiten van een AOV verliep vaak moeizaam en de huidige AO-verzekeringen bieden een globale dekking, zijn vrij duur en bieden een bruto oplossing.”

Levensonderhoud

Frishert: “Dit was voor ons de aanleiding om een verzekering te lanceren die een netto oplossing biedt om het levensonderhoud te kunnen betalen bij arbeidsongeschiktheid. Deze verzekering houdt rekening met twee uiterste AO-scenario’s, in plaats van één AO-scenario zoals bij andere verzekeringen. De GoedIdee Inkomensbeschermer is opgenomen in de tool Pokket en door de netto oplossing veel gemakkelijker te adviseren. Het resultaat is een verzekering met een passende dekking, ongeacht de toekomstige AO-situatie.”

Arbeidsongeschikt

“Bijna de helft van de Nederlanders heeft bij het afsluiten van een hypotheek nooit rekening gehouden met het scenario werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. De kans om binnen dertig jaar arbeidsongeschikt te raken is ruim twee keer zo groot als de kans op overlijden. Bijna de helft van de Nederlanders heeft hier geen rekening mee gehouden (Onderzoek Munt Hypotheken, 2020). Deze verzekering biedt daar een oplossing voor”, aldus Frishert.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.