Dazure introduceert storytelling platform Mo-Lotta

0

Dazure is vandaag live gegaan met Mo-Lotta, een storytelling platform om vrouwen beter te informeren over geldzaken. “Mo-Lotta moet mensen op een toegankelijke manier bewuster maken van de risico’s, want er wordt nog te vaak gedacht: dat overkomt mij niet”, zei directeur Indra Frishert eerder in een interview met InFinance.

In dat interview vertelden Dazure-directeuren Indra Frishert en Odette Bakker hoe belangrijk dit initiatief is. “We willen afrekenen met het masculiene en zakelijke dat vaak nog zo kenmerkend is voor de branche. Die snel to the point en productgerichte websites zijn in sommige situaties best handig, maar soms is er meer (financiële) affiniteit nodig om tot een juiste keuze te komen. Met Mo-Lotta brengen we daarin de menselijke maat terug. Nog steeds hebben vrouwen een behoorlijke kennisachterstand als het gaat om financiële producten. Dazure beschikt over veel mooie, maar ook schrijnende praktijkvoorbeelden. Door die verhalen op het platform te delen willen wij consumenten verleiden verder te kijken dan het sec regelen van een hypotheek.

Er wordt zowel door huurders als door kopers te weinig stilgestaan bij het risico dat in een relatie iemand door overlijden of een scheiding kan wegvallen, en welke consequenties dat heeft voor de maandelijkse huur- of hypotheeklasten. Mo-Lotta moet mensen op een toegankelijke manier bewuster maken van de risico’s, want er wordt nog te vaak gedacht: dat overkomt mij niet.”

Toegang tot breder advies

Het is mogelijk om via het platform zelf de verzekeringen van Dazure te vergelijken en af te sluiten. Adviseurs die hun hypotheekklanten wijzen op de verschillende risico’s kunnen hun klanten doorverwijzen naar Mo-Lotta. Andersom krijgt de adviseur vanuit het platform leads van consumenten die daar aangeven een adviesgesprek te willen. “De tijd van een hypotheekadviesgesprek is beperkt”, aldus Frishert. “Maar door gebruik te maken van dit platform kan een financieel adviseur in zijn adviesgesprekken ook andere onderwerpen aansnijden die grote financiële gevolgen hebben, zoals bijvoorbeeld een ORV voor huurders en bepaalde oplossingen voor zelfstandigen. Maar straks wellicht ook meer in de niche, zoals een cancer critical illness dekking voor vrouwen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.