David Voetelink lid rvt van de AFM

0

David Voetelink is door minister Hoekstra van Financiën voor vier jaar benoemd tot lid van de raad van toezicht (rvt) van de AFM. Rob Becker stelt zich niet beschikbaar voor een tweede termijn en verlaat de rvt. Hij wordt non-executive director bij verzekeraar AXA UK.

Voetelink is sinds oktober 2013 vicevoorzitter en CFO van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC. Vanaf 2000 was hij werkzaam bij KPMG Healthcare, onder meer als voorzitter en als partner. Martin van Rijn, voorzitter van de rvt: “David Voetelink is econoom, kent de accountantswereld en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Vanuit zijn diverse functies brengt hij grote financiële kennis mee, evenals ervaring met de accountantssector en andere relevante werkterreinen van de AFM. We kijken uit naar zijn inbreng in onze raad en zien hem als een uitstekende kandidaat voor de auditcommissie.”

Tweede vacature

De rvt houdt toezicht op het beleid van het bestuur van de AFM en de algemene gang van zaken. Ook houdt de raad toezicht op bedrijfsmatige en beheersmatige aspecten van de AFM, zoals de begroting. Naast Voetelink bestaat de rvt uit Martin van Rijn (voorzitter), Willemijn van Dolen en Wendy de Jong. Het proces van invulling van de vacature voor het vijfde rvt-lid loopt nog.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.