Data & Digital: drivers achter nieuwe adviesmodellen

0

De pensioenmarkt verandert sterk. Door de aantrekkende economie krijgen werkgevers te maken met schaarste op de arbeidsmarkt en worden arbeidsvoorwaarden weer belangrijker. Van de werkgever wordt verwacht dat hij zijn werknemers een collectief pensioen biedt, maar daarnaast moet de werknemer ruimte hebben om zelf pensioen op te bouwen.

Pensioenadviseurs hebben steeds meer behoefte aan inzicht in de kennis, de motieven en het gedrag van werknemers.

Auteur: Wim de Bundel, Directeur Marketing & Sales NN Pensioen New Business

Ook de vitaliteit van werknemers is voor werkgevers een belangrijk onderwerp. De pensioenleeftijd gaat immers omhoog. Vanzelfsprekend blijven werkgevers scherp letten op kostenbeheersing. Ze zien steeds meer samenhang tussen inkomen, pensioen en zorg. Als grote verzekeraar zien we dat ook. We merken dat we niet meer alleen pensioenuitvoerder zijn, maar dat we onze expertise steeds vaker inzetten bij vraagstukken rondom arbeidsvoorwaarden.

Wat wil de werknemer?

In deze dynamische markt is de pensioenadviseur op zoek naar de juiste manieren en diensten om klanten te ondersteunen. Pensioencommunicatie aan werknemers is daar een mooi voorbeeld van. Maar de grote vraag is: wat wil de werknemer? Pensioenadviseurs hebben steeds meer behoefte aan inzicht in de kennis, de motieven en het gedrag van werknemers. Wat doen ze bijvoorbeeld als ze eerder met pensioen willen gaan? Zijn ze aan het sparen? Kiezen ze voor beleggen? Maken ze bewuste keuzes op het gebied van life cycles?’

Data speelt cruciale rol

Nationale-Nederlanden vraagt zich continu af hoe ze werkgevers en pensioenadviseurs zo goed mogelijk van dienst kan zijn. Data kunnen daarbij een cruciale rol spelen. Daarmee kunnen we bijvoorbeeld de link leggen tussen inkomen, pensioen en zorg. We beschikken over veel data, waar we zorgvuldig mee omgaan. Voor zover de wet dit toestaat kunnen we deze data zodanig inzichtelijk maken dat de pensioenadviseur daarmee zijn dienstverlening kan verbeteren. Ook als het pensioenstelsel wordt herzien, zijn data van groot belang in de samenwerking met onze adviseurs. Data & Digital: drivers achter nieuwe adviesmodellen. Daarover gaan we graag met u in gesprek.’

Kennissessie InFinance Day

Op InFinance Day delen Wim de Bundel en Willem Wesselink deze visie in de Samenspraaksessie ‘Data & Digital: drivers achter nieuwe adviesmodellen’.

Schrijf u hier in om gratis deel te nemen aan deze InFinance Day Kennissessie van Wim de Bundel, Directeur Marketing & Sales NN Pensioen New Business, op 29 maart 2018 in Expo Houten.
(Deze Samenspraaksessie start om 10:00 uur)

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
Facebook, Twitter en/of LinkedIn

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.