DAS stapt in voucherplatform Checkkie.nl

0

Op het nieuwe platform Checkkie.nl kunnen corona-vouchers in beheer worden gegeven voor het bewaken van vervaltermijnen en wordt informatie en advies gegeven. Het platform is een initiatief van reisclaimorganisatie Aviclaim en rechtsbijstandsverzekeraar DAS.

Door de coronacrisis worden veel vluchten, vakanties, concerten en evenementen geannuleerd. Daarvoor in de plaats worden vouchers aangeboden. Het aantal vouchers en vragen daarover blijft volgens de initiatiefnemers toenemen nu de coronacrisis voortduurt. “De economische impact van de crisis op organisaties is groot, waardoor het niet altijd mogelijk is om geld terug te krijgen. Vaak worden er alternatieven aangeboden, zoals vouchers. Veel mensen hebben hier vragen over: moet ik een voucher accepteren?  Kan ik een voucher ontvangen als het reisadvies voor mijn bestemming is gewijzigd?”

Bedrijven bepalen zelf de voorwaarden van hun vouchers, maar deze dienen wel redelijk te zijn. Om hier duidelijkheid in te brengen heeft Checkkie het ‘Checkkieproof keurmerk in leven geroepen. Door op het platform een gratis vouchercheck aan te vragen, wordt er gecontroleerd of een voucher voldoet aan de eisen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Gratis vouchercheck

Op het nieuwe platform Checkkie.nl bundelen Aviclaim en DAS de krachten. Dat resulteert in overzichtelijke informatie, antwoorden op veel vragen, juridische hulp bij problemen en ondersteuning bij het beheer, behoud en verzilveren van vouchers. Er zijn inmiddels al meer dan honderd vragen en antwoorden op het platform beschikbaar over vouchers bij sportclubs, evenementen, vlieg- of pakketreizen. Ook is het mogelijk om op het platform vouchers in beheer te stellen met herinneringen aan de vervaltermijn.

Silvia Onos (DAS): “Door onze juridische kennis gratis op het platform beschikbaar te stellen, proberen we zoveel mogelijk consumenten en organisaties te helpen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.