Daphne de Kluis lid van Raad van Bestuur Achmea

0

Daphne de Kluis (foto) wordt per 12 oktober 2021 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Achmea. Zij vult de vacature in die ontstond door het vertrek van bestuursvoorzitter Willem van Duin en de benoeming van Bianca Tetteroo op die positie in april. Daphne de Kluis komt van ABN Amro, waar zij CEO Commercial Banking en lid van het Executive Committee was.

De Kluis wordt bij Achmea verantwoordelijk voor de onderdelen Pensioen & Leven, Achmea Pensioenservices, Achmea Investment Management, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Achmea Bank. Haar benoeming is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank en wordt nog besproken op de Algemene Vergadering van Achmea.

Lange carrière bij ABN Amro

Daphne de Kluis trad in 1998 in dienst bij ABN Amro. Na diverse functies binnen Commercial Clients en Corporate & Institutional Banking werd zij in 2009 Global Head of Debt Solutions en in 2013 Global Head of Financial Restructuring & Recovery. In 2017 volgde haar benoeming tot CEO Commercial Banking en werd zij lid van het Executive Committee van ABN Amro. Ze studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is lid van de Raad van Commissarissen van Euronext Amsterdam en Stadsherstel Amsterdam.

Samenstelling Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur bestaat per 12 oktober 2021 uit Bianca Tetteroo (voorzitter), Michel Lamie (vicevoorzitter en CFO), Daphne de Kluis, Robert Otto, Lidwien Suur en Henk Timmer (CRO).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.