Daling hypotheekrente ingezet

0

Vorige week verlaagden een flink aantal geldverstrekkers de hypotheekrente. Het ging volgens de Hypotheekshop om het hoogste weekaantal renteverlagingen sinds november. Volgens de hypotheekketen lijkt het er op dat er ruimte is voor meer renteverlagingen.

Bekende aanbieders als ABN Amro, SNS Bank en Obvion verlaagden de rentes. MUNT Hypotheken volgt deze week. De Hypotheekshop: “ING voert tijdelijk een renteactie waarbij het tarief van 12 jaar vast gelijk is aan het tarief voor 10 jaar vast voor annuïteiten- en lineaire hypotheken. ABN Amro en Florius bieden voortaan een rentekorting op lineaire hypotheken ten opzichte van annuïteiten. Deze korting is beschikbaar bij de keuze voor 20 jaar vast, maar de hoogte (0,05%-0,10%-punt) is afhankelijk van de tariefklasse. Met de korting proberen deze banken de keuze voor de onbekendere aflosvorm ‘lineair’ te stimuleren. Allianz kende al een dergelijke korting.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.