‘Dalende trend tevredenheid over geldverstrekkers lijkt niet door te zetten’

0

De trend van dalende tevredenheid van adviseurs over geldverstrekkers die begin 2023 begon, lijkt niet door te zetten.

Dat concludeert Ingage Franchise (De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Hypokeur) uit de laatste kwartaalmeting die gebaseerd is op feedback van adviseurs en binnendienstmedewerkers van de hypotheekketens. “De feedback van adviseurs gedurende de afgelopen maanden toont een divers beeld. Aan de ene kant is er sprake van een uitgesproken tevredenheid over de verwerkingssnelheid, de kwaliteit van communicatie en dienstverlening, en de bereidheid tot het bieden van flexibele oplossingen. Aan de andere kant zijn er ook negatieve ervaringen door lange doorlooptijden, beleidsinconsistentie, communicatieproblemen en omslachtige documentatievereisten”, aldus Ingage.

Niet gelijkmatig

“Positief is dat de trend van dalende tevredenheid die begin 2023 begon, niet lijkt door te zetten. Opmerkelijk is echter dat deze trend niet gelijkmatig is verdeeld over alle geldverstrekkers. Binnen de top 20 van grootste aanbieders bij onze vestigingen is het voornamelijk de groep die onder het gemiddelde presteert waar de grootste achteruitgang zichtbaar is Dit heeft geleid tot een toename van frustratie, stress en teleurstelling onder adviseurs. Het verschil in waardering met de groep ‘bovengemiddeld’ is in een jaar tijd maar liefst verdubbeld.”

Toenemende regelgeving

Ingage Franchise: “De oorzaak van de verminderde tevredenheid wordt in onze ogen voornamelijk gedreven door de toenemende regelgeving, specifiek gericht op anti-witwascontroles en de aangescherpte eisen voor maatwerkoplossingen. Deze factoren hebben bijgedragen aan de onzekerheid bij de acceptatieafdelingen, versterkt door het verloop van ervaren medewerkers. Hierdoor hebben niet alleen de medewerkers en IT-systemen, maar ook de Risk-afdelingen een steeds grotere invloed op de kwaliteit van de serviceverlening.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.