DAK: ‘Maandlastenadvisering heeft de toekomst’

1

DAK Intermediairscollectief merkt een duidelijke verbreding op in de adviesgesprekken. ”Het gaat niet langer alleen over hypotheken en verzekeringen, maar over het hele pakket van maandlasten, inclusief verduurzaming en mobiliteit. Maandlastenadvisering heeft dan ook de toekomst”, stelt directeur Tim Rijvers.

Adviseurs richten zich volgens Tim Rijvers steeds meer op de financiële planning van de ‘totaalklant’. Dat betekent ook het pensioen, of bijvoorbeeld de energierekening. “Het Klimaatakkoord van Parijs heeft veel in beweging gezet. Je kunt bijna geen straat meer inrijden of er worden ergens zonnepanelen geïnstalleerd. Met advies over verduurzaming begeef je je op het vlak van maandlastenadvisering.”

Van bezit naar private lease

Ook mobiliteit is een grote post in de maandlasten en daarmee een belangrijk gespreksonderwerp in het adviesgesprek met de klant. Rijvers: “Een belangrijke vraag is hoe de kosten van het bezit van een auto zich verhouden tot de kosten van private lease. Wat blijkt? Je kunt voor lagere maandlasten een nieuwe auto rijden. Zelfs elektrisch rijden komt binnen handbereik.

Sinds de introductie vorig jaar van DAK Autolease verdubbelt de omzet elke maand. Ik verwacht dat private lease de komende jaren nog met een factor tien groeit.” Als redenen noemt Rijvers de trend van bezit naar gebruik en de voorspelbaarheid van de kosten.

DAK Intermediairscollectief viert dit jaar zijn veertigjarig bestaan. Lees hier de volledige bijdrage van DAK in InFinance magazine.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.