DAK introduceert Groene Hart Hypotheken

0

Met het nieuwe label Groene Hart Hypotheken levert DAK Intermediairscollectief opnieuw een bijdrage aan verdere vergroening van de woningmarkt. Tim Rijvers vertelde er al over in de InFinance-special Kansen & Visie 2022, deze week volgde dan de daadwerkelijke introductie.

Groene Hart Hypotheken biedt een hypotheek die zich richt op verduurzaming, Zo ontvangt iedereen die de woning minimaal twee stappen verduurzaamt of energielabel A heeft of verkrijgt na verduurzaming, bij de Groene Hart Hypotheek een extra rentevoordeel.

Tim Rijvers, algemeen directeur van DAK: “In lijn met de noodzaak van verduurzaming hebben we samen met onze gedegen Nederlandse partner Tulp een hypotheek ontwikkeld, die volledig in het teken van verduurzaming staat. Op zich is die hypotheek niet zo bijzonder, want ook hier geldt dat als je opschuift met je energielabel, de rente daalt. Wat wél bijzonder is, is dat we heel veel uit handen nemen als het om verduurzamen gaat. Bij verduurzamen beland je immers snel in een oerwoud aan regels, mogelijkheden, apparatuur en subsidies voor de consument. Maar ook voor de adviseur. Ga er maar aan staan: welke keuzes zijn er, wat kan en kost het? En vooral, wat levert het op?

Van advies tot installatie

Het nieuwe label geeft adviseurs dan ook handvatten om verduurzaming te omarmen in het adviestraject én klanten te ontzorgen bij de realisatie. Hierbij is gekozen voor een nauwe samenwerking met De Energiebespaarders, die daarmee een essentieel onderdeel zijn van de propositie.

Tim Rijvers: “Nadat de financiering rond is, gaat de opdracht naar hen en zij nemen als een soort hoofdaannemer alles uit handen. Zoals de adviseur thuis is in het woud van financiële producten en mogelijkheden, zijn ze bij De Energiebespaarders thuis in regels, subsidies, lokale maatregelen, mogelijkheden en noem het maar. Door onze samenwerking met dit netwerk versterken wij de positie van de adviseur. Die kan via een online tool, direct met de klant aan de slag, zonder dat hij zelf het wiel hoeft uit te vinden.”

Samenwerking Tulp Group

Tulp Group faciliteert het nieuwe label en regelt de volledige acceptatie. Een Groene Hart hypotheek is exclusief beschikbaar voor de bij DAK aangesloten hypotheekadviseurs.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.