DAK bouwt online hypotheekportaal

0

Samen met Yellowtail werkt DAK Intermediairscollectief aan de introductie van een online hypotheekportaal waarin de aangesloten advieskantoren gezamenlijk met hun klanten aan een hypotheekaanvraag kunnen werken.

Klanten kunnen naar verwachting vanaf het eerste kwartaal 2019 via de online portaal zelf hun adviesgesprek voorbereiden en hun financiële situatie invullen met behulp van moderne technieken. Ook kunnen zij dossierstukken uploaden en de voortgang van hun eigen hypotheekdossier volgen. Dat biedt zowel de adviseur als de klant tijdswinst en gemak.

Na het advies en het indienen van de hypotheekaanvraag schakelen de acceptanten van DAK, indien de financieel adviseur hiervoor kiest, rechtstreeks met de klant. De kwaliteit en validiteit van de benodigde stukken wordt beoordeeld en vragen kunnen rechtstreeks aan de klant worden gesteld.

Lager adviestarief

Tim Rijvers, algemeen directeur DAK: “Dit biedt onze kantoren de mogelijkheid om een hybride prijsmodel in te gaan zetten. Adviseurs kunnen klanten zelf werkzaamheden laten verrichten en dat vertalen in een lager tarief. Dat geeft de klant en adviseur meer flexibiliteit en vertrouwen naar de toekomst”.

Foto: v.l.n.r.: Robin Bouman (Yellowtail), Gert Vasse (Yellowtail), Marc de Ruijter (DAK), Robert Harreman (Ockto), Tim Rijvers (DAK), Matthijs Mons (Yellowtail)

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.