CZ hangt keurmerk aan de wilgen

0

CZ is gestopt met het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. De zorgverzekeraar heeft bij de Stichting toetsing verzekeraars (Stv) aangegeven dat het monitoren van klantgerichtheid geïntensiveerd is door de toezichthouders en stelt tevens dat het de klantgerichtheid zelf intensief monitort.

Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren is het Keurmerk waarmee verzekeraars en gevolmachtigden aantonen dat zij klantgericht werken op uiteenlopende onderwerpen. De stichting toetst daarvoor regelmatig de keurmerkhouders. Stv zegt in een reactie het besluit van CZ te betreuren. “Maar we blijven ons met ruim dertig keurmerkhouders inzetten voor meer klantgerichtheid.” CZ ontving het keurmerk in 2011.

Nieuw bestuurslid Stv

Marco Loos (48) is per 1 juli 2018 benoemd tot bestuurslid van de Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Loos is hoogleraar privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam en brengt veel kennis mee over onder meer het consumentenrecht.

“Die specifieke kennis maakt hem tot een waardevolle aanvulling voor ons bestuur, aldus Elly Blanksma”, voorzitter van Stv. Marco Loos neemt het bestuurslidmaatschap over van Willem van Boom, die zeven jaar in het bestuur van Stv heeft gezeten.

Als bestuurslid wil Loos bijdragen aan een betere informatieverstrekking en een betere behandeling van geschillen door verzekeraars. “Het vertrouwen in verzekeraars is de afgelopen jaren danig op de proef gesteld, met affaires als de woekerpolis als dieptepunt. Het is in het belang van verzekeraars én consumenten dat dat vertrouwen wordt hersteld. Een benadering waarbij de klant centraal wordt gesteld – met woord én daad – is daartoe essentieel. Het Keurmerk is daartoe een belangrijk instrument”, aldus Loos.

Samenstelling bestuur

Het bestuur van de Stichting toetsing verzekeraars bestaat na deze wijziging uit vijf leden, van wie er twee uit de verzekeringsbranche komen (Gerard ten Brincke en Jan Steenman). De andere twee bestuursleden hebben een consumentenprofiel (Hein Albeda, zelfstandig adviseur en Marco Loos). Onafhankelijk voorzitter is Elly Blanksma, burgemeester van de gemeente Helmond.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.