Cyberdekking voor Univé verzekerden

0

Univé gaat verzekerden helpen bij het voorkomen, beperken en herstellen van schade door cybercriminaliteit. Naast het opzetten van een cyberhelpdesk wordt een aantal particuliere en zakelijke verzekeringen standaard voorzien van een dekking in geval van schade door cybercriminaliteit.

De coöperatie heeft een speciale cyberhelpdesk opgezet, die 24/7 klaarstaat voor klanten die met cybercriminaliteit te maken hebben of dit vermoeden. De toegang tot de service is standaard toegevoegd aan de dekking van alle schadeverzekeringen en daarmee direct beschikbaar voor 1,1 miljoen Univé-leden. Particuliere leden met een aansprakelijkheidsverzekering of inboedelverzekering zijn voortaan standaard tot een bedrag van 2.000 euro per jaar verzekerd in geval van schade door cybercriminaliteit. Voor zakelijke Univé-leden met een aansprakelijkheids- of roerende zakenverzekering, geldt een maximum van 10.000 euro per jaar.

De cyberhulp en -dekking is voor leden van Univé ten minste twaalf maanden kosteloos. Dat kan financieel uit, omdat voor Univé de schadelast in 2020 lager uitviel dan voorzien. Vanaf de verlengingsdatum van de verzekering in 2022, zorgt deze uitbreiding van service en dekking voor een ‘zeer geringe’ premiestijging, zegt Marco Nanne, directeur Univé Schade. “In de meeste gevallen minder dan een euro per maand.”

Het kan iedereen overkomen

“Voor zowel particulieren als ondernemers is cybercriminaliteit een steeds groter risico”, legt Marco Nanne, directeur Univé Schade, uit. “Naast de toename van cybercriminaliteit, gaan cybercriminelen ook steeds professioneler te werk. Van risico’s als phishing, ransomware of pinpasfraude hebben de meeste mensen wel gehoord, maar hoe je dit herkent of de gevolgen ervan kunt voorkomen is vaak minder bekend. Laat staan wat te doen wanneer je computer daadwerkelijk is gehackt of iemand je bankgegevens heeft ontfutseld. Cybercriminaliteit is complex en het iedereen kan overkomen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.