‘Cybercriminaliteit overtreft aantal woninginbraken’

0

Volgens Gerard van Rooijen, directeur Zakelijk Schade van Nationale-Nederlanden, worden ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf zich steeds meer bewust van cybercriminaliteit, maar nemen ze nog niet voldoende actie om zich hiertegen te beschermen.

Met de nieuwe cyber bewustwording campagne wil Nationale-Nederlanden adviseurs ondersteunen om MKB’ers en ZZP’ers hierbij te helpen. Van Rooijen: “Twee derde van de cyberaanvallen is gericht op het MKB, met een gemiddeld schadebedrag van 63.000 euro voor cybercriminaliteit. Slechts één op de acht bedrijven heeft de digitale beveiliging op orde. Veel ondernemers weten niet waar ze moeten beginnen met het beschermen van hun bedrijf en vragen de verzekeringsadviseur om hulp.”

Om het belang van een goede bescherming en verzekering te benadrukken, merkt Nationale-Nederlanden op dat de eerste helft van 2020 een explosieve groei laat zien van cybercriminaliteit. Een toename die volgens de verzekeraar het aantal woninginbraken overtreft.

Webinar voor ondernemers

Op de campagnewebsite wordt onder andere in een video uitgelegd wat cybercriminaliteit is en wat voor impact dit kan hebben op het bedrijf. In deze film delen twee ondernemers hun ervaringen met elkaar. Een ondernemer die gehackt is en uit ervaring spreekt. En een ondernemer die zich nog onvoldoende bewust is van cyber risico’s, maar gaandeweg de video zich er steeds bewuster van wordt.

Samen met MKB Nederland organiseert Nationale-Nederlanden op 24 september een gratis webinar over cybersecurity voor ondernemers. Onder leiding van presentator Annemarie Bruning nemen cyberexperts Dave Maasland en Reijer van Woudenbergh de ondernemers mee in de wereld van cybercrime en geven zij praktische en direct toepasbare tips.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.