Cybercrime grootste bedreiging voor bedrijven in 2022

0

De aanhoudende dreiging van cybercriminaliteit is een ernstige zorg voor organisaties. Maar liefst 30% van de respondenten van een recent onderzoek geeft aan dat ze in de afgelopen 18 maanden een cyberaanval hebben meegemaakt. Het onderzoek is uitgevoerd door Diligent, aanbieder van governanceplatforms.

Hajo Jansen, Regional Vice President West-Europa van Diligent: “Het is essentieel dat besturen een op zichzelf staande oplossing hebben die veilige communicatie en flexibele besluitvorming mogelijk maakt. Cyberaanvallen blijven gebeuren; bedrijven moeten zorgen voor een sterke bescherming van waardevolle middelen, zoals hun bestuurscommunicatie. De beveiligingstechnologie blijft zich in een snel tempo ontwikkelen, echter, hackers blijven alternatieve routes vinden om gevoelige informatie en geld te stelen en veroorzaken grote verstoringen bij bedrijven, overheden en in economieën.”

Ontwrichting

Het tempo waarmee cybercriminaliteit plaatsvindt, overtreft het vermogen van bedrijven en overheden om aanvallen te voorkomen. Daarom blijven hackers ontwrichting veroorzaken. Zo heeft tussen juni 2020 en juni 2021 meer dan 15% van de pensioen- en verzekeringsmaatschappijen in Nederland te maken gehad met cybercriminaliteit, waarbij vele aanzienlijke schade hebben gemeld.

Strategie

“Nederlandse organisaties moeten een duidelijke strategie en een plan van aanpak hebben om de kans op toekomstige inbraken te verkleinen”, zegt Jansen. “De door bedrijven ontwikkelde veiligheidsmaatregelen zijn doorgaans niet robuust genoeg. Er zijn innovatieve strategieën nodig om de nieuwe uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging aan te gaan. De meeste bedrijven willen liever zélf geen tijd besteden aan hun bescherming tegen cyberaanvallen. Daarom doen ze, voor hun eigen veiligheid, een beroep op een bedrijf als Diligent, dat gespecialiseerd is in Modern Governance. Veilige, digitale bestuursplatforms helpen bedrijven hun gegevens en reputatie te beschermen door middel van bewezen oplossingen, die hen in staat stelt om de juiste beslissingen te blijven nemen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.