Cyber belangrijkste bedrijfsrisico Nederland

0

Bedrijven die actief zijn in Nederland maken zich het meest zorgen over het risico dat zij lopen in geval van Business Interruption of cyber incidenten. Met ieder 37% voeren deze twee risico’s de Nederlandse risicolijst aan van de Allianz Risk Barometer.

De Allianz Risk Barometer geeft een analyse van bedrijfsrisico’s wereldwijd, maar ook per regio, land, industriesector en bedrijfsomvang. De uitkomsten zijn gebaseerd op een onderzoek onder 1.237 risico experts uit 55 landen.

Nederlandse dreiging

34% van de respondenten zien de onvoorspelbaarheid van het ondernemingslandschap door volatiliteit van de markt als derde belangrijke bedreigingen voor de Nederlandse markt. Diefstal, corruptie en fraude worden net als brand en explosie door 11% van de respondenten als de minst belangrijkste top-10 risico’s gezien.

Business Interruption wereldwijd op 1

Business Interruption blijft ook wereldwijd het voornaamste risico in de Risk Barometer waar nieuwe immateriële schadeoorzaken in opkomst zijn. Bedrijven vrezen de impact van groeiend protectionisme en andere potentiële verstoringen van de markt. Marktontwikkelingen en volatiliteit (31% van de respondenten) is wereldwijd het tweede belangrijkste bedrijfsmatige risico. Globaal gezien zetten bedrijven cyberrisico’s op de derde plek.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.