Crowdfunders helpen Viisi Hypotheken groeien

0

In de afgelopen twee maanden hebben meer dan 260 investeerders 891.977 euro gestoken in Viisi Hypotheken. Ruim 300.000 euro hiervan is afkomstig van eigen medewerkers, vrienden en familie. Met de opbrengst kan de hypotheekadviesketen de gewenste 25 nieuwe medewerkers aannemen en opleiden.

Viisi haalde 178% van het eigenlijke streefbedrag op. Bij de keten – actief met vestigingen in bijna 30 steden in Nederland – werken op dit moment 51 ‘Viisionairs’. Met de 25 nieuwe medewerkers hoopt de Viisi in 2022 haar adviescapaciteit te verdubbelen van één naar twee miljard euro. Alle Viisi-adviseurs zijn academisch opgeleid. Viisi bood de investeerders 5% jaarlijkse rente, bij een minimale bijdrage van 500 euro en een looptijd van 6 jaar. Na 3 jaar begint de terugbetaling van het leenbedrag, in vier gelijke termijnen.

Bijzonder verhaal

Mark Laagewaard, Managing Director en oprichter van crowdfundingplatform CrowdAboutNow, noemt de crowdfundingcampagne van Viisi een opvallend succes. “In de financiële sector is het niet gebruikelijk om open te zijn over een financiële behoefte, laat staan dat je klanten en fans actief betrekt bij de financiering van je groeiplannen. Voor crowdfundingbegrippen heeft Viisi een fors bedrag opgehaald. Dit is met name bijzonder als je nagaat dat een derde van het bedrag afkomstig is van medewerkers en nauwe relaties en er geen bijzonder hoge rente of zekerheden worden geboden. Ik durf daarom te stellen dat de meeste investeerders zijn ingestapt omdat ze in het verhaal van Viisi geloven- en niet alleen vanwege het rendement.”

Namens de investeerders die 1.000 euro of meer hebben ingelegd, worden al naar gelang het bedrag een of meerdere bomen aangeplant in het toekomstige Viisi-bos.

Opvallende werkwaarden

Viisi Hypotheken is een bedrijf met een dubbele missie: let’s change finance and let’s change work. Ook hanteert het een zogenaamde #peoplefirst strategie: eigen medewerkers komen op de eerste plaats, daarna komen de klanten en de aandeelhouders sluiten de rij. “Het is ons doel om de financiële sector radicaal transparant te maken. Met andere woorden: Waar komt het geld vandaan en waar gaat het naartoe”, zegt Hergen Dutrieux van Viisi Hypotheken. “De keuze voor crowdfunding was voor ons daarom een logische. Natuurlijk hebben we ook een banklening, maar bij crowdfunding weet je precies waar het geld vandaan komt; van onze eigen medewerkers en – tevreden – klanten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.