Crisisplan pensioenfonds voor verbetering vatbaar

0

De financiële crisisplannen van pensioenfondsen zijn in veel gevallen voor verbetering vatbaar. Dat blijkt uit gezamenlijk onderzoek van toezichthouder AFM en De Nederlandsche Bank (DNB). Slechts de helft van de onderzochte plannen is van voldoende of goede kwaliteit.

De kwaliteit van financiële crisisplannen zou onder meer kunnen verbeteren door duidelijk aan te geven welke maatregelen er tijdens een crisis worden getroffen. Ook moet het duidelijk zijn op welk moment er op pensioenen gekort gaat worden, en op welk moment en hoe er met deelnemers in het pensioenfonds wordt gecommuniceerd.  

Vorig jaar bleek dat veel fondsen niet goed waren voorbereid op een diepe crisis. Fondsen hebben tot 1 mei 2012 de gelegenheid gehad een financieel crisisplan op te stellen. Nagenoeg alle fondsen hebben inmiddels een plan. De AFM en DNB hebben alle pensioenfondsen die verplicht zijn een financieel crisisplan te hebben (ruim 300 fondsen) op de hoogte gesteld van de uitkomsten van het sectorbrede onderzoek, en daarbij een voorbeeld van een financieel crisisplan, goede en slechte voorbeelden en een aandachtspuntenlijst beschikbaar gesteld.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.