Credit Life vernieuwt Inkomensgarantie met indexatie

0

Credit Life introduceert een gewijzigde Inkomensgarantie waarbij de verzekeraar, naar eigen zeggen als eerste in de markt, de mogelijkheid biedt tot indexatie van de uitkering. Daarnaast informeert Credit Life verzekerden elke drie jaar over de mogelijkheid het verzekerde bedrag zonder aanvullende gezondheidsverklaring te verhogen.

“Hiermee neemt Credit Life een deel van de zorgplicht uit handen van de intermediairs”, zegt directeur Perry Dizij (foto). “Met het opnemen van de indexatie-optie in de vernieuwde Inkomensgarantie is een verzekerde bij arbeidsongeschiktheid altijd gegarandeerd van het gewenste inkomen, is de uitkering altijd waardevast en heeft de adviseur altijd voldaan de zorgplicht. Met deze indexatie-optie geven we verzekerden nog meer extra zekerheid.”

Optioneel

Indexatie van de uitkering is optioneel. Dizij verwacht dat veel verzekerden ervoor zullen kiezen. “Wij bieden als enige verzekeraar indexatie aan en lopen hiermee dus wederom voorop in de markt. Vooral bij een langlopende uitkering maakt indexatie veel verschil. Het stelt mensen in staat hun uitgavenpatroon door de jaren heen te handhaven. Elke drie jaar ontvangen verzekerden bovendien een bericht met de vraag of zij hun verzekering willen aanpassen. Zonder gezondheidsverklaring kunnen zij dan via hun adviseur het verzekerd inkomen met maximaal 15% verhogen. Adviseurs hoeven hier dus niet zelf aan te denken. Ook hier nemen we een stuk van hun zorgplicht uit handen.”

Premie blijft gelijk

“De Inkomensgarantie keert ook een eenmalig extra bedrag uit van 3.000 euro bij duurzame en volledige arbeidsongeschiktheid, waarbij bij ziekenhuisopname een extra uitkering van 35 euro per dag geldt. De premie van de verzekering blijft gemiddeld genomen gelijk. Daarnaast is het mogelijk de Inkomensgarantie af te sluiten voor alleen het risico van arbeidsongeschiktheid door een ongeval (Inkomensgarantie Basis), waarbij de verzekerde net zoals bij de woonlastenverzekering ieder moment in de toekomst de mogelijkheid heeft om deze basisdekking uit te breiden naar een complete dekking”, zegt Dizij.

Totaal nieuwe verzekering

“In navolging van de vorige maand vernieuwde Woonlastenverzekering is de Inkomensgarantie de tweede verzekering die in korte tijd is aangepast aan de wensen en eisen van de met ons samenwerkende adviseurs en hun klanten. Later dit jaar wordt in ieder geval nog één totaal nieuwe verzekering geïntroduceerd.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.