Credit Life introduceert ARV

0

Credit Life brengt de ArbeidsongeschiktheidsRisicoVerzekering (ARV) op de markt, een basisverzekering met een lage premie en een eenmalige uitkering. Hiermee blijven volgens de verzekeraar klanten tegen betaling van een geringe premie verzekerd bij blijvende en volledige arbeidsongeschiktheid.

Volgens Perry Dizij (foto), directeur van Credit Life, is het afsluiten van een ORV bij een hypotheek bijna een vanzelfsprekendheid, in tegenstelling tot het verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. “Vier op de vijf mensen accepteert dit risico, terwijl toch de helft van alle arbeidsongeschikten uiteindelijk volledig worden afgekeurd. Daarom introduceren we de ARV, een basisverzekering met een lage premie en een eenmalige uitkering. Hiermee krijgt de klant een vangnet-oplossing voor als het echt fout gaat.”

Eenmalig en vrij besteedbaar

Dizij: “De ARV keert eenmalig een bedrag uit als een verzekerde in de IVA terechtkomt – en dat overkomt 50% van de arbeidsongeschikten in de WIA. Het uitgekeerde bedrag is eenmalig en vrij besteedbaar. Dus een klant kan er zijn hypotheek (gedeeltelijk) mee aflossen, zodat de maandlasten voortaan een stuk lager worden, maar het geld kan ook gebruikt worden om het huis aan te passen aan een nieuwe situatie, als bijvoorbeeld trappenlopen niet meer (vanzelf) gaat.”

Lage premie

“Wie zich ook wil verzekeren voor tijdelijke of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid, raden we nog steeds een Woonlastenverzekering of Inkomensgarantie aan”, zegt Dizij. “De ARV is expres zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk gehouden, waardoor ook de premie aanzienlijk lager is. Net zoals bij de ORV hoeft alleen het verzekerd bedrag en de looptijd gekozen te worden. Ons doel is dat iedereen die een hypotheek afsluit, zichzelf niet alleen verzekert voor overlijden, maar ook voor volledige arbeidsongeschiktheid. Dat is een risico dat wat ons betreft niet meer genomen hoeft te worden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.