CPB-baas Laura van Geest voorzitter AFM

0

Laura van Geest, momenteel directeur van het Centraal Planbureau, wordt per 1 februari 2020 de nieuwe voorzitter van de AFM. Zij volgt in die functie Merel van Vroonhoven op die de toezichthouder op 1 september verliet na vijfenhalf jaar voorzitterschap.

Minister Hoekstra van Financiën heeft Laura van Geest op voordracht van de raad van toezicht van de AFM benoemd voor een periode van vier jaar. Van Geest is sinds 2013 directeur van het CPB. Na haar middelbare school studeerde zij af in algemene economie (1989) en bestuurskunde (1992) aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 1990 trad ze in dienst bij het ministerie van Financiën. Ze onderbrak haar werkzaamheden bij Financiën van 1995 tot 1998 voor de functie van Adviseur Nederland bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington. Daarna was zij op het ministerie van Financiën achtereenvolgens (plaatsvervangend) directeur Algemene financiële en economische politiek (2002-2006), thesaurier-generaal (2006-2007) en directeur-generaal Rijksbegroting (2008-2013) en loco-secretaris-generaal.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.