Coronavirus kan ook pensioenverzekering raken

0

Bij het coronavirus zullen de meeste mensen niet snel denken aan hun pensioenverzekering. Toch is dat is niet helemaal terecht, vindt de Pensioenorde.

Nu er steeds meer gebieden komen met een negatief reisadvies, wordt het immers relevant om te kijken wat de voorwaarden zijn voor de aanvullende dekkingen op een pensioenverzekering, met name die voor overlijden, ziekte of arbeidsongeschiktheid, zegt de beroepsorganisatie van pensioenadviseurs en -deskundigen. “Sommige verzekeringsmaatschappijen beperken de dekking voor overlijden en arbeidsongeschiktheid – of sluiten die zelfs uit – als de verzekerde reist in een gebied waarvoor een negatief reisadvies geldt. Door de uitbraak van het coronavirus wijzigt de lijst met locaties waarvoor dit geldt op dagbasis.”

Reisadviezen

De Pensioenorde adviseert om bij reisplannen van werknemers de actuele reisadviezen van de Nederlandse overheid te raadplegen en bij twijfel contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij om te verifiëren of de voorgenomen reis bijzondere gevolgen kan hebben voor de dekking.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.