Coronapauze reispolis zorgt voor problemen

0

Alarmcentrale Eurocross Assistance ontvangt momenteel relatief veel hulpvragen van Nederlanders die onvoldoende verzekerd op reis zijn gegaan. “We vermoeden dat veel mensen de reisverzekering hebben stopgezet tijdens de coronacrisis en dat een groot deel van hen is vergeten dit weer aan te passen.”

De alarmcentrale spoort reizigers aan zich goed voor te bereiden voordat zij met de auto, trein of vliegtuig naar het buitenland vertrekken.

“Helaas zien we dat relatief veel reizigers onvoldoende verzekerd op vakantie gaan. Hierdoor kunnen zij voor nare financiële verrassingen komen te staan in deze onzekere tijden, wat kan oplopen tot duizenden euro’s”, aldus Angela Looyé, woordvoerder bij Eurocross. “Ondanks dat veel seinen op groen staan voor het reizen naar het buitenland, is het voor reizigers nu belangrijker dan ooit om goed hun verzekeringen, zeker de zorg- en reisverzekering, te controleren voor zij op vakantie gaan. Check daarbij wat er gedekt is bij welk reisadvies en hoe het zit met bijvoorbeeld quarantaineverplichtingen. Dit om vervelende financiële tegenvallers te voorkomen.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.