Coronacrisis voert werkdruk fors op

0

Van een in opdracht van CNV ondervraagde groep werkenden, geeft 34% aan dat de werkdruk als gevolg van de coronacrisis hoger is dan ooit. Met name in de zorg (54%) en onderwijs (59%) ervaart men meer werkstress. Maar ook 46% van de mensen in de dienstverlenende sectoren ervaart meer stress.

De vakbond heeft het onderzoek laten uitvoeren door Maurice de Hond onder een representatieve groep van 2.500 werkenden. Van hen zit 11% tegen een burn-out aan door de crisis en bij 21% is het ziekteverzuim op het werk gestegen. 16% van de ondervraagden is uitgeput vanwege de hoge werkdruk als gevolg van de crisis. “Omgerekend betekent dit dat miljoenen werkenden onder hoge druk staan. Meer dan een miljoen mensen zijn uitgeput”, aldus CNV-voorzitter Piet Fortuin.

Marktsectoren

CNV merkt op dat ook de marktsector niet buiten schot. 46% van de mensen in de dienstverlenende sectoren ervaart meer stress door de coronacrisis. In de ICT zit momenteel zelfs 15% van de mensen tegen een burn-out aan en 12% heeft zich de afgelopen vier maanden minstens een keer ziekgemeld vanwege de hoge werkdruk. Fortuin: “Het beeld dat mensen in de marktsectoren het rustiger hadden door de crisis, klopt van geen kant. De eisen aan het personeel zijn alleen maar hoger geworden. In de marktsector komt daar ook nog de stressfactor bovenop om de baan te verliezen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.