Corona zorgt voor forse oversterfte

0

De oversterfte bedroeg tijdens de eerste zes weken van de corona-epidemie in Nederland naar schatting 7.260 overledenen. Dit is 40% hoger dan wat normaal gesproken kan worden verwacht aan overledenen in die periode, blijkt uit cijfers van het CBS.

De oversterfte steeg van 10% in de eerste twee weken van de epidemie tot circa 55% in de vijfde en zesde week. De oversterfte was relatief hoog onder mannen, 75- tot 90-jarigen, bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen en inwoners met een migratieachtergrond.

Alleen in de eerste twee weken van de epidemie was de oversterfte procentueel het hoogst onder 50- tot en met 59-jarigen en mensen die welvarend zijn. Na de vierde week nam de oversterfte in de zwaarst getroffen regio’s van de corona-epidemie af, maar was wel nog sprake van een toename in onder meer Zeeland, Noord-Oost Gelderland en de GGD-regio’s waartoe de vier grote gemeenten behoren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.