Corona-webinar gezamenlijke Assurantieclubs

0

De Federatie van Assurantieclubs organiseert op 6 mei vanaf 15:00 uur een webinar over de impact van de coronacrisis en de kansen die deze periode vol veranderingen het assurantiekantoor en zijn klanten te bieden heeft. Sprekers zijn ondernemer Allard Droste en Wft- en branchespecialist Dik van Velzen.

Al ruim 70 jaar is de landelijke Federatie van Assurantieclubs het overkoepelend orgaan van de assurantieclubs in Nederland. De huidige negen nog actieve assurantieverenigingen hebben samen ongeveer 5.000 leden. Assurantieclubs werken regionaal en organiseren bijeenkomsten met een hedendaagse mix van kennisdelen, vakontwikkeling en netwerken.

Webinar

De coronacrisis wordt tijdens het interactieve webinar vanuit twee invalshoeken besproken. Enerzijds is dat de impact voor het assurantiekantoor en anderzijds de impact die het heeft op klanten. Het webinar laat daarbij zien wat een assurantiekantoor kan doen om die impact te verkleinen en de kansen die hierdoor ook ontstaan te herkennen en op te pakken.

Allard Droste, ondernemer en schrijver van het boek ‘Semco in de polder’, zal ingaan op de impact en kansen voor het assurantiekantoor en Dik van Velzen, programmamanager bij NIBE-SVV, zal de belangrijkste Wft-gebieden langsgaan om de impact op en kansen voor klanten te bespreken.

Leden van de aangesloten Assurantieclubs en alle andere geïnteresseerden worden uitgenodigd om het webinar te bekijken. Aan niet-leden vraagt de Federatie alleen toestemming of de besturen van Assurantieclubs hen mogen benaderen met de vraag om lid te worden.

Actieve assurantieclubs

De negen bij de Federatie aangesloten Assurantieclubs zijn:

  • Assurantie Club Zeeland (ACZ)
  • EFD Noord
  • FDG (Vereniging voor Financiële Dienstverleners Gelderland)
  • FDON (Vereniging voor Financieel Dienstverleners Oost-Nederland)
  • FiDiB (vereniging voor Financiële Dienstverleners Brabant)
  • FiDiZ (Vereniging van Financiële Dienstverleners Zwolle en Omstreken)
  • GSFD (Gooische Sociëteit Financiële Dienstverlening)
  • LAC Zuid (Limburgse Assurantie Club – Zuid)
  • VPV Rotterdam

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.