Convenant ‘Ouderen en toekomstbestendig wonen´

0

Een groot aantal marktpartijen uit de hypotheekbranche heeft vrijdag in het bijzijn van minister Hugo de Jonge hun handtekening gezet onder het convenant ‘Ouderen en toekomstbestendig wonen´. Doelstelling van het convenant is ouderen helpen om passend te blijven of te gaan wonen.

Met het programma Wonen Zorg voor Ouderen zijn de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Volkshuisvesting, Welzijn en Sport (VWS) in samenwerking met maatschappelijke partijen hard bezig om te zorgen dat zo veel mogelijk ouderen passend kunnen wonen. Passend wonen betekent wonen in een woning die aansluit bij de wensen en de levensfase. Het convenant sluit aan op het programma Wonen en Zorg voor Ouderen, waarin is beschreven dat er een financieel actieplan wordt opgesteld met de hypotheeksector om het passend wonen en de doorstroming onder ouderen te bevorderen.

De partijen die meedoen aan het convenant gaan ouderen tijdig inzicht geven in hun (financiële) mogelijkheden op het gebied van wonen, verhuizen en hypotheken. En brengen in kaart welke mogelijkheden er nu zijn en wat er nog ontbreekt gezien de woonwensen en behoeftes van ouderen.

Onderlinge ’s-Gravenhage is een van de ondertekenaars van het convenant. “Voor ouderen is het verstandig om vroegtijdig na te denken over hun toekomstige woonwensen. Laten we er daarom gezamenlijk voor zorgen dat zij tijdig en gedegen worden geïnformeerd en de mogelijkheden kennen”, aldus commercieel directeur Axel de Boer.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.