Contactloos betalen steeds meer ingeburgerd

0

Het gebruik van contactloos betalen is in Europa het afgelopen jaar flink toegenomen: van 36% in 2015 tot 52% in 2016. Dat blijkt uit het rapport ‘Digital Payments’ van Visa.

Deze manier van betalen neemt in alle leeftijdsgroepen toe. De grootste stijging is volgens Visa te zien bij de groep van 55 tot 64 jaar, waar contactloos betalen toenam met 64%.

Uit het rapport blijkt dat mensen die contactloos betalen, meer openstaan voor het gebruik van mobiele devices als betaalmiddel in een winkel. Ook hebben ze meer interesse in winkelen via een app en mobiel betalen van maaltijden.

Wearables

“In Europa en ook in Nederland raken contactloze kaarten steeds meer ingeburgerd”, zegt Daniel van Delft, Country Manager Nederland bij Visa. “Wallets en andere vormen van digitaal betalen worden steeds gebruikelijker. Het maakt dat de Nederlandse consumenten uit alle leeftijdsgroepen ook digitaal betalen normaal gaan vinden. Deze kerst zullen we dan ook een groot aantal verschillende methodes en kanalen gebruiken om te betalen voor de cadeaus onder de kerstboom.”

Nederlanders die mobiel betalen gebruiken daarbij het liefst de smartphone. Opvallend is de verwachte stijging van het gebruik van wearables, zoals horloges, armbanden en riemen. Tegen 2020 verwacht 37% van de gebruikers van mobiel betalen gebruik te maken van wearables.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.