Vertrouwen in woningmarkt blijft stijgen

0

Sinds de introductie 12 jaar geleden heeft de Eigen Huis Marktindicator niet eerder zo’n hoge stand bereikt als in de maand april. Het consumentenvertrouwen in de woningmarkt steeg vorige maand met twee punten naar een totaal van 118.

De aanjager van het positieve consumentsentiment is volgens Vereniging Eigen Huis vooral de lage rentestand. Er zijn al aanbieders die een rentetarief onder de 1,9% aanbieden voor hypotheken met NHG en waarvan de rente voor 10 jaar vast staat.

Verwachting rentestijging neemt af

“De consumentenverwachting over de renteontwikkeling in de komende 12 maanden wordt de laatste maanden positiever” zegt Maarten Eeke van der Veen, woningmarktspecialist bij VEH. “In augustus 2015 verwachtte 46% van de consumenten dat de rente zou gaan stijgen, in april 2016 voorziet nog maar 23% een rentestijging in de komende 12 maanden.”

De Eigen Huis Marktindicator laat in april de achtste stijging op rij zien. In december 2012 stond de index nog op een dieptepunt van 51 punten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.