Consumentenbond test uitvaartverzekeringen

0

Dela, PC Hooft en Klaverblad komen het meest positief naar voren in het nieuwste vergelijkend onderzoek naar uitvaartverzekeringen van de Consumentenbond. De uitslag is gepubliceerd in de Consumentengids van februari 2014.

“Heb je er geen bezwaar tegen dat de uitvaart wordt verzorgd door Dela of PC Hooft dan is de naturapakketverzekering van Dela of PC Hooft eventueel aangevuld met een sommenverzekering eerste keus”, meldt de Consumentenbond. “Wil je meer vrijheid dan is de sommenverzekering van Klaverblad heel aantrekkelijk. Het rendement van Dela is ongeveer even hoog, maar hier bent u afhankelijk van een winstdeling en bij Klaverblad ligt het rendement vast.”

De Consumentenbond merkt op dat mensen zich niet blind moeten staren op de hoogte van de premie: “Een lage premie wil niet zeggen dat de verzekeraar voordelig is.” Dit heeft te maken met de stijging van de uitvaartkosten. Als deze kosten in het huidige tempo met ruim 3% blijven stijgen, kost een gemiddelde uitvaart volgens de Consumentenbond over veertig jaar bijna 24.000 euro.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.