Consumentenbond stapt uit Advieskeuze

0

De Consumentenbond verkoopt al haar aandelen Advieskeuze.nl terug aan de initiatiefnemers. Na een minderheidsbelang sinds 2013, nam de Consumentenbond in 2016 nog een meerderheidsbelang van 52% in het onafhankelijk platform waar consumenten financieel adviseurs met elkaar kunnen vergelijken.

De reden voor het nemen van een meerderheidsbelang destijds was volgens Bart Combée, directeur Consumentenbond, om te borgen dat het platform onafhankelijk zou zijn en blijven. “En ook dat het echt een meerwaarde zou bieden voor consumenten. Inmiddels heeft Advieskeuze zijn bestaansrecht bewezen en is onze bemoeienis overbodig. Advieskeuze.nl is sterk genoeg om op eigen benen te staan.”

16.000 advieskanoren

Maandelijks bezoeken bijna 55.000 consumenten Advieskeuze.nl. Daar vinden ze ruim 16.000 advieskantoren met gecontroleerde informatie over de geboden dienstverlening, over welke voorwaarden de adviseurs hanteren en of ze zijn aangesloten bij een klachteninstituut. Daarnaast staat bij elk advieskantoor een reviewcijfer dat is afgegeven door eerdere klanten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.