‘Consumentenbond helpt bij verduurzamen woning’

0

De Consumentenbond helpt huizenbezitters bij het verduurzamen van hun woning. Met de Zorgeloos Duurzaam Wonen Huisscan regelt de consument op één plek advies, offertes en installatie. Consumenten kunnen zich ook inschrijven voor een Isolatiecollectief.

Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond: ‘De Huisscan is een online tool die de slimste oplossingen voor verduurzamen berekent voor een woning. Dat wordt gedaan op basis van openbare data. Inclusief prijzen, besparingen en subsidies. Wij werken hiervoor samen met homeQgo. Dat bedrijf beschikt over een team van experts op het gebied van bouwkunde, technologie en duurzaamheid. En werkt samen met gecertificeerde installateurs.”

Eén partij

“We zien dat consumenten wel graag willen verduurzamen, maar vaak niet weten waar te beginnen. Ook is het soms lastig om te bepalen of een partij betrouwbaar is. Wij vinden verduurzamen een belangrijk onderwerp. En willen dat consumenten goed worden geholpen bij deze moeilijke keuzes. Voor consumenten is het ook fijn dat één partij het hele traject met ze doorloopt. Van advies tot en met uitvoering”, zegt Molenaar. Op dit moment bevat de Huisscan adviezen voor spouwmuur-, vloer-, dak- en glasisolatie en zonnepanelen. In de toekomst wil de Consumentenbond het aanbod uitbreiden met zonneboilers, vloerverwarming en hybride warmtepompen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.