‘Consumenten kunnen gemiddeld 783 euro besparen op lening’

0

Wie een lening afsluit, kan gemiddeld 783 euro besparen door voor de goedkoopste kredietverstrekker te kiezen. Dat blijkt uit onderzoek van de Geld.nl. “Dit komt vooral doordat de renteverschillen tussen de kredietverstrekkers het afgelopen jaar flink zijn toegenomen”, zegt Amanda Bulthuis (foto), expert geld & verzekeringen bij de financiële vergelijkingssite.

Geld.nl keek naar de 50 meest aangevraagde combinaties van leenbedragen en looptijden. “Voor elke combinatie berekenden we de laagste rente, de gemiddelde rente en wat dit betekent voor hoeveel je betaalt aan rente voor de lening”, zegt Bulthuis. “Vorig jaar deden we eenzelfde onderzoek en wat nu meteen opviel, is dat het verschil tussen de laagste en gemiddelde rente een stuk groter is geworden. In 2022 was het renteverschil gemiddeld 0,7 procentpunt en nu is dat 0,9 procentpunt. Dat zie je dus ook meteen terug in de rentekosten. Nu kan een consumenten gemiddeld 783 euro aan rentekosten besparen op een lening en in 2022 was dat 393 euro.”

Lenen wordt duurder

Hoewel de leenrentes flink aan het stijgen zijn, valt er dus nog veel te besparen op de kosten van een lening. “Als we naar het verschil tussen de hoogste en de laagste rente voor een lening kijken bij de 50 meest aangevraagde leenbedragen en looptijden, is de mogelijke besparing zelfs gemiddeld 1.900 euro”, zegt Bulthuis.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.