Consumenten gaan vooral online op zoek naar adviseur

0

Uit onderzoek van Advieskeuze.nl onder totaal 7.000 consumenten blijkt dat ruim de helft (52,2%) het liefst online gericht zoekt naar een financieel adviseur. Bijna 1 op de 3 (29,9%) wil online een keuze maken uit een top 5 van advieskantoren.

De belangrijkste aspecten voor consumenten tijdens het zoeken naar een financieel adviseur zijn reviews (35%) gevolgd door naamsbekendheid (29,7%) en tarief (13,0%).

Advieskeuze.nl deed de afgelopen maanden onderzoek onder consumenten die hun financieel adviseur een review hebben gegeven. Na iedere review werden deze consumenten een aantal vragen voorgelegd over de voorkeur van zoeken, de belangrijke aspecten bij hun keuze en de motivatie om een review te geven aan hun financieel adviseur.

De website motiveert alle financieel advieskantoren in Nederland om de dienstverlening online zichtbaar te maken en reviews uit te vragen aan klanten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.