Consument zoekt deeladvies

0

De ‘hybride’ klantbediening wint terrein onder consumenten. De klant wint hierbij vooraf online informatie in en gaat vervolgens naar een onafhankelijk adviseur om deze informatie op zijn persoonlijke situatie af te laten stemmen.

Legal & General heeft GfK in februari van dit jaar onderzoek laten doen naar de opvattingen van consumenten over hybride klantbediening bij het afsluiten van overlijdensrisicoverzekeringen. Hieruit blijkt dat consumenten bij dit product massaal zelf algemene informatie inwinnen via vergelijkingssites en websites van verzekeringsmaatschappijen. Bijna 80% geeft aan zich actief op internet te oriënteren.

 Geef de klant deze tools

Tegelijkertijd geeft 62% van de respondenten aan het (heel) belangrijk om daarnaast onafhankelijk advies te krijgen. Vooral over het te verzekeren bedrag, zodat dit goed aansluit bij de persoonlijke situatie. Bij hoger opgeleide consumenten met veelal hogere inkomens is deze behoefte nog iets groter. “Het is daarom belangrijk om een klimaat te scheppen waar consumenten ook voor deelvragen ervaren dat ze welkom zijn bij hun financieel adviseur. Dat besef kan een advieskantoor vergroten door ook op de eigen site tools te plaatsen waar klanten die dat wensen bepaalde handelingen rondom het advies- en beheerstraject zelf kunnen uitvoeren”, aldus Michel van Dam, commercieel directeur Legal & General.

Klant wil een adviseur

Van de consumenten die in de afgelopen periode een dergelijke polis hebben afgesloten, heeft 61% dat gedaan na een face-to-face gesprek met een adviseur of na een telefonisch of online contact met de adviseur.

De presentatie van de onderzoeksresultaten is hier (na registratie) terug te kijken.

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.