Consument weet niet waar hij zich voor verzekert

0

Slechts 2% van de Nederlanders kan precies vertellen wat onder de dekking van de basisverzekering valt.

Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van Verzekeringssite.nl onder ruim 500 Nederlanders. Zo’n 82% gaf minimaal één onjuist antwoord op de vraag of de huisarts, tandarts en fysiotherapeut onder de basisverzekering valt.

“Elk jaar verbazen wij ons over de resultaten van dit onderzoek. Nog steeds zijn Nederlanders onvoldoende op de hoogte van de basisverzekering. Hierdoor maken ze keuzes op basis van verkeerde informatie. Dit kan tot teleurstellingen leiden, omdat de zorgverzekering niet datgene vergoed waarvan ze dachten dat het vergoed zou worden. Of ze betalen te veel, omdat ze een aanvullende verzekering hebben genomen voor iets wat al in de basisverzekering is gedekt,” licht Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe.

Ook over het eigen risico bestaat verwarring. Zo denkt 43 procent van de Nederlanders ten onrechte dat het eigen risico geldt voor een bezoek aan de tandarts of fysiotherapeut. Deze kosten worden echter niet vergoed door de basisverzekering, waardoor er geen eigen risico geldt. Het eigen risico geldt bijvoorbeeld wel voor zorg in het ziekenhuis. Minister Schippers heeft onlangs laten weten een publiekscampagne te starten met extra aandacht aan het eigen risico.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.